Opened 8 years ago

Closed 6 years ago

#976 closed defect (fixed)

navit doesn't update map when any osd items enabled

Reported by: tim_abell Owned by: ainulindale
Priority: major Milestone: wishlist
Component: SHR Image Version: SHR-testing
Keywords: Cc:

Description

navit doesn't update map when any osd items enabled in navit.xml

eg

<osd enabled="yes" type="compass"/>

is enough to stop the map background from being updated.
the vehicle marker carries on moving, and eventually disappears of screen. the map never catches up.

the default gtk is almost unusable when driving so this is a big problem for me.

any ideas?

load average <0.70, cpu <20%

Change History (4)

comment:1 Changed 8 years ago by tim_abell

  • Version changed from SHR-unstable to SHR-testing

comment:2 Changed 8 years ago by texoft2

I think by default Navit on SHR is configured to use built-in GUI, not GTK. This GUI has OSD compass, distance to destination, etc. features, maybe you could give it a try.

Try running navit in console make sure you see this:

navit:main_real:Using '/usr/share/navit/navit.xml'

If not, try removing navit config files in your $HOME.
Default settings works very well for me, I only customized map files.

If your vehicle marker moves out of map maybe map follow feature is disabled.

comment:3 Changed 8 years ago by Heinervdm

  • Milestone set to wishlist

comment:4 Changed 6 years ago by jama

  • Resolution set to fixed
  • Status changed from new to closed
Note: See TracTickets for help on using tickets.